To 3o Γυμνάσιο Λάρισας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει ένα συνάδελφο από την Πολωνία στο πλαίσιο του Προγράμματος Εράσμους+ (invited experts) με σκοπό την επιμόρφωση εκπαιδευτικών του σχολείου στο θέμα: Παιχνίδια πόλης και παιχνίδια ρόλων στο αντικείμενο της Ιστορίας αλλά και άλλων σχολικών μαθημάτων..

O κ.  Wojciech Kowalski  έχει σπουδάσει Ιστορία και Πολιτικές επιστήμες  και  εργάζεται ώς εκπαιδευτικός στο  Zespol Szkol nr3 im Antoniego Kocjiana, στον τομέα αυτό. Στη διάρκεια της παραμονής του στη Λάρισα , σε συνεργασία με το σχολείο διοργανώθηκε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα 3 ημερών κατά το οποίο  παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς η θεωρία και η μεθοδολογία  που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή  παιχνιδιών πόλης και παιχνιδιών ρόλων στο μάθημα της Ιστορίας και κατ΄επέκταση και σε άλλα μαθήματα. Η παιχνιδιοποίηση αποτελεί μια σχετικά πρόσφατη πρόταση στη διδασκαλία των σχολικών αντικειμένων που σκοπό έχει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους εμπλέξει στη μαθησιακή διαδικασία με ένα διασκεδαστικό τρόπο καλλιεργώντας ήπιες δεξιότητες στους μαθητές και βελτιώνοντας το παιδαγωγικό κλίμα στην τάξη.

Κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος  οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν τα πρακτικά ζητήματα που είναι απαραίτητα για το σχεδιασμό ενός παιχνιδιού , ποιές αρχές χρειάζεται να ακολουθήσουν για την υλοποίησή του  και συμμετείχαν σε εργαστήριο όπου έπρεπε να ετοιμάσουν το δικό τους σενάριο και να στήσουν το παιχνίδι, υπό την επίβλεψη του επιμορφωτή.

Παράλληλα ο κ. Kowalski  διοργάνωσε ένα εργαστήριο με μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος των δεξιοτήτων στο οποίο οι μαθητές  δούλεψαν μαζί του για να σχεδιάσουν ένα παιχνίδι στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας που θα υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά.

Total Page Visits: 94 - Today Page Visits: 1