To 3o Γυμνάσιο Λάρισας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει ένα συνάδελφο από τη Σλοβακία στο πλαίσιο του Προγράμματος Εράσμους+ (invited experts) με σκοπό την ενημέρωση εκπαιδευτικών του σχολείου για το αντικείμενο της εκπαιδευτικής ρομποτικής (STEAM).

O κ. Dusan Turcan, που έχει σπουδάσει μαθηματικά και νέες τεχνολογίες, εργάζεται ώς εκπαιδευτικός στο  Stredna Odborna Skola Politechnika, στον τομέα αυτό. Στη διάρκεια της παραμονής του στη Λάρισα , σε συνεργασία με το σχολείο διοργανώθηκε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα 3 ημερών κατά το οποίο συζητήθηκαν θεωρητικά θέματα για την εκπαιδευτική μέθοδο της ρομποτικής και διερευνήθηκαν οι γνώσεις και οι προσδοκίες των εκπαιδευτικών του σχολείου. Στη συνέχεια ακολούθησαν εργαστήρια σε βασικά θέματα χρήσης Arduino, Nodu MCU, MIT APP Inventor  και ειδών  αισθητήρων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η χρήση του Arduino με αισθητήρες  θερμοκρασίας και υγρασίας, ο σχεδιασμός απλών εφαρμογών για τη διδασκαλία  καθώς και ο σχεδιασμός απλών διαδικτυακών εφαρμογών με τη χρήση HTML.

O κ. Dusan Turcan διοργάνωσε ένα εργαστήριο με μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος των δεξιοτήτων στο οποίο οι μαθητές γνώρισαν την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση STEAM.

Total Page Visits: 168 - Today Page Visits: 2