Στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ KA121 2022-1-EL01-KA121-SCH-000059790 και της σύμβασης που έχει υπογράψει το σχολείο μας με το ΙΚΥ, προσκαλέσαμε τις RITA MURĀNE-RUTKA and EVA VOVKA, εκπαιδευτικούς του σχολείου DAUGAVPILS VALSTS ĢIMNĀZIJA της Λετονίας, για ένα σεμινάριο με τίτλο «Διδάσκοντας την επιχειρηματολογία στο σχολείο» (Teaching debate at school), καθώς ειδικεύονται στην προετοιμασία των μαθητών τους για αγώνες επιχειρηματολογίας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 3 και 4/4/2023 και περιλάμβανε την θεωρητική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επιμέρους θεματικές ήταν η αποσαφήνιση όρων που σχετίζονται με τους αγώνες επιχειρηματολογίας, όπως επιχειρήματα, διάψευση, αμφισβήτηση, λογική πλάνη κ.ά., η δομή ενός αγώνα επιχειρηματολογίας, ο ρόλος και τα καθήκοντα των κριτών.

Ακολούθησαν εργαστήρια τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές με ασκήσεις επιχειρημάτων και εικονικό αγώνα επιχειρηματολογίας (debate).

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου οι οποίοι αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρία που μπορούν να αξιοποιήσουν συνολικά ή τμηματικά στο πλαίσιο διάφορων μαθημάτων.

Total Page Visits: 116 - Today Page Visits: 1