Στην Περούτζια οργανώθηκε η 2η διαπροσωπική συνάντηση των συνεργατών του προγράμματος Edugraal . Πρόκειται για ένα ευρωπα»ικό πρόγραμμα ERASMUS+ KA220 στο οποίο συμμετέχει το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας ως συνεργάτης καθώς επίσης   εκπαιδευτικοί οργανισμοί και  σχολεία  από την Γαλλία ( συντονιστές), το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Ρουμανία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που βασίζεται στη μέθοδο της παιχνοδιοποίησης και την εφαρμογή του στην τάξη ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες να καταγράψουν τις εμπειρίες τους γύρω από αυτό και να αξιολογηθεί η δυνατότητά εφαρμογής του στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος. Μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί συνολικά έξι «εκπαιδευτικές περιπέτειες» με τα σχέδια μαθημάτων και τις αντίστοιχες δραστηριότητες.

Στη συνέχεια τα σχολεία που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα , καλούνται να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν το δικό τους εκπαιδευτικό υλικό έχοντας ενσωματώσει δραστηριότητες παιχνιδιού ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και να προσελκύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετέχουν. Το Edugraal ( Educative Gamified Recreative Adventures for Alternative
Learning )είναι ένα φιλόδοξο και απαιτητικό πρόγραμμα καθώς στοχεύει στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που υποστηρίζει τη μέθοδο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και την εισαγωγή παιχνιδιών ώστε να οξυνθεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τη γνώση και τη μάθηση.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου σε μια ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας με υψηλό επαγγελματικό προφίλ και στόχους αποτελεί πολύτιμη εμπειρία όχι μόνο για το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα καθώς με την ολοκλήρωσή του έργου θα γίνει η παρουσίασή του στα σχολεία και τους συναδέλφους  της πόλης μας που θα ενδιαφερθούν για το περιεχόμενό του.

Total Page Visits: 1566 - Today Page Visits: 1