Στις 16 και 17 Μαΐου 2023  η Β΄ τάξη του σχολείου μας, οργάνωσε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα, στα πλαίσια διδασκαλίας των μαθημάτων Γεωγραφίας, Ιστορίας και Τεχνολογίας.

Την 1η ημέρα επισκεφθήκαμε το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας, Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων.  Εκεί οι μαθητές/τριες είχαν την δυνατότητα να δουν τα περίπου 150 ομοιώματα που εκπλήσσουν από το πόσο αληθινά φαίνονται. Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε το Σπήλαιο Περάματος, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1940 τυχαία. Εκεί οι μαθητές περιηγήθηκαν στις πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε συμπλέγματα.

Η επισκέψιμη διαδρομή ήταν 1.100 μέτρα.

Την 2η μέρα επισκεφθήκαμε το νησί των Ιωαννίνων, μέσα στην λίμνη Παμβώτιδα. Το νησάκι είναι ένας γραφικότατος οικισμός. Εκεί οι μαθητές/τριες είδαν παραδοσιακά σπίτια και διάφορα καταστήματα με εκθέματα παραδοσιακής Γιαννιώτικης τέχνης. Επισκεφθήκαμε το μουσείο του Αλή Πασά, εκεί είδανε τον οντά του Πασά και τις τρύπες στο πάτωμα από τις σφαίρες που τον σκότωσαν. Επίσης μέσα στο μουσείο υπάρχουν τοπικές ενδυμασίες, έγγραφα της εποχής, διάφορα όπλα καθώς επίσης και προσωπικά αντικείμενα του Αλή Πασά και της Κυρά -Φροσύνης. Τέλος είδανε  την αναπαράσταση του πνιγμού.

Κατά την επιστροφή μας επισκεφθήκαμε το γραφικό Μέτσοβο.

Total Page Visits: 239 - Today Page Visits: 1