Στις 3 Φεβρουαρίου 2023 η Γ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας επισκέφτηκαν το μουσείο Μακεδονικού Αγώνα καθώς και τον ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Στο ισόγειο υπάρχουν επτά αίθουσες όπου προβάλλονται οι κυριότερες φάσεις της μακεδονικής Ιστορίας του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα (Αγώνες για την Ελευθερία, η μακεδονική κοινωνία, αναπαράσταση του γραφείου του γενικού πρόξενου, χαρακτηριστικά του Αγώνα, κλπ). Στο υπόγειο υπάρχουν διοράματα με αντιπροσωπευτικές σκηνές της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα ,ενός  ακήρυκτου πόλεμου μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων, κυρίως κατά την περίοδο 1904 έως 1908 με το θέατρο των συγκρούσεων να είναι η τουρκοκρατούμενη τότε Μακεδονία.

Στη συνέχεια οι μαθητές μας επισκέφθηκαν και τον διπλανό ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά που είναι και η Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Τους μαθητές μας συνόδευσαν οι καθηγητές Αργ.Αγγελάκη, Ευαγ.Βουλάγκας,Σ.Παλαμιώτου,Γ.Παπαδήμας,Ηλ.Περκουλίδου.

Total Page Visits: 667 - Today Page Visits: 1