Η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος  Erasmus+ ‘Our hands and minds to become an active and responsible tourist looking forward to promoting our own regions in the future’ έγινε στην πόλη Deva της Ρουμανίας από 24-28 Φεβρουαρίου 2020.

Συμμετείχαν πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί του σχολείου.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο ρουμάνικο σχολείο και  παρακολούθησαν διδασκαλία μαθημάτων Χημείας, Αγγλικών, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής.

Στη συνέχεια κάθε ομάδα παρουσίασε το σχολείο της,  την πόλη και την χώρα της. Οι μαθητές μας παρουσίασαν τις οικολογικές δράσεις του σχολείου μας και μίλησαν για όσα τους κάνουν υπερήφανους για τον τόπο τους αλλά και για πράγματα που θα ήθελαν να αλλάξουν.

Επίσης επισκεφτήκαμε  τα κύρια αξιοθέατα της περιοχής όπως το κάστρο της Deva, του 13ου αι., που είναι χτισμένο πάνω σε ηφαιστειακό λόφο και η ανάβαση γίνεται με τελεφερίκ και το κάστρο της Hunedoara (Castelul Corvinilor)  το οποίο είναι αναγεννησιακού-γοτθικού ρυθμού και ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της Ρουμανίας στην περιοχή της Τρανσυλβανίας. Είδαμε ακόμη το Προπονητικό κέντρο της περίφημης εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής της Ρουμανίας και τον Ορθόδοξο καθεδρικό ναό της πόλης.

Στην επίσκεψή μας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τη δομή του εκπαιδευτικού συστήματος της Ρουμανίας.

Υλοποιήσαμε με τους εταίρους μας από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Λετονία,  σε μικτές ομάδες, διάφορες δραστηριότητες που είχαν ως στόχο να γνωρίσουμε καλύτερα τη Ρουμανία. Ενδεικτικά, παίξαμε  με την εφαρμογή Actionbound, δημιουργήσαμε κολάζ και βίντεο με την εφαρμογή Inshot, χορέψαμε παραδοσιακούς ρουμάνικους χορούς και είχαμε αρκετά κοινά γεύματα.

Η φιλοξενία στις οικογένειες ήταν πολύ ζεστή.

Total Page Visits: 2044 - Today Page Visits: 2