Αντιπροσωπεία του 3ου Γυμνασίου  Λάρισας αποτελούμενη από 2 καθηγήτριες και 6 μαθητές επισκέφθηκε το σχολείο Petru Rares στο Harlau  της Ρουμανίας από τις 10-16 /11/19.

Η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “Steps to Tolerance for European Pupils” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας ως εταίρος. Είναι η τρίτη στη σειρά κινητικότητα στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας στα πλαίσια του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος.

Στο διάστημα αυτό είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ποικίλες δράσεις άτυπης εκπαίδευσης με στόχο την κατανόηση της διαφορετικότητας και της αποδοχής. Παρουσιάσαμε τον τόπο και τη χώρα καταγωγής μας, το σχολείο μας, χορούς της πατρίδας μας και συμμετείχαμε σε  flash mob στο κέντρο της πόλης χορεύοντας χασαποσέρβικο.  Στα πλαίσια διαπολιτισμικής εκδήλωσης που οργάνωσε το σχολείο, παρουσιάσαμε προϊόντα και γεύσεις της περιοχής μας και αποσπάσαμε πολύ καλές κριτικές!  Το ρουμάνικο σχολείο  οργάνωσε εκπαιδευτικό ταξίδι στο Ιάσιο όπου επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στη  Βιβλιοθήκη , το μουσείο και τους βοτανικούς κήπους του Πανεπιστημίου. Η έκθεση χειρογράφων ελλήνων συγγραφέων που κατοικούσαν στο Ιάσιο το 18ο και 19ο αιώνα μας εντυπωσίασε και μας συγκίνησε. Επίσης ταξιδέψαμε στην πόλη Σουκεάβα  όπου επισκεφτήκαμε το κάστρο Princely και το γυναικείο μοναστήρι Dragomina.

Στη Ρουμανία καθηγητές και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λάρισας στο πλαίσιο του “Steps to Tolerance for European Pupils”

Τέλος συναντηθήκαμε με το δήμαρχο της πόλης στο οποίο παραδώσαμε δώρο από τη δική μας δημοτική αρχή.

Οι μαθητές μας και εμείς σχηματίσαμε άριστες εντυπώσεις για τη φιλοξενία των οικογενειών και των καθηγητών του σχολείου και συνεργαστήκαμε αρμονικά και αποτελεσματικά στο διάστημα της συνάντησης. Η ευρωπαϊκή ιδέα και οι αξίες της ενωμένης Ευρώπης λειτούργησαν για μια φορά ακόμη στην κατεύθυνση της σύγκλισης μεταξύ ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικό εθνικό ,θρησκευτικό και πολιτισμικό υπόβαθρο τονίζοντας τις ομοιότητες και αμβλύνοντας τις διαφορές μεταξύ μας.

Στη Ρουμανία καθηγητές και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λάρισας στο πλαίσιο του “Steps to Tolerance for European Pupils”

Ετικέτες

 

 

 

Total Page Visits: 3079 - Today Page Visits: 1