Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε και τη φετινή σχολική χρονιά 2018-19, δράση για τη συλλογή πλαστικών πωμάτων. Η δράση είχε τη μορφή διαγωνισμού μεταξύ των τμημάτων του σχολείου για το ποιο θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα και κατά τη διάρκειά της συγκεντρώθηκε σχεδόν 1 τόννος πλαστικά καπάκια.                Τα τμήματα που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια είχαν ως έπαθλο μια διδακτική επίσκεψη στο κάστρο του Πλαταμώνα και στην παραλία Καλαμάκι Πλαταμώνα, την οποία καθάρισαν από σκουπίδια στα πλαίσια της δράσης της HELMEPA  “Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη”.

Τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν και φέτος στους Ενεργούς Πολίτες για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Την προηγούμενη σχολική χρονιά με τη συλλογή 1,3 τόννων πλαστικών πωμάτων έγινε η αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τη δράση αυτή και την επόμενη χρονιά και καλούμε όσα άλλα σχολεία επιθυμούν, να συμμετέχουν. Συντονίστρια ανακύκλωσης η κα Ραπτοπούλου Ειρήνη.

 

 

 

 

Total Page Visits: 1369 - Today Page Visits: 2