Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται  τη διετία 2017-19 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη έξι  εκπαιδευτικών από το Giromagny  της Γαλλίας  στο σχολείο μας, το διάστημα 13 μέχρι  20 Οκτωβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης  πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στις οποίες κάναμε  ανασκόπηση-αποτίμηση  της πρώτης χρονιάς του προγράμματος. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε και οργανώσαμε τις δραστηριότητες  της φετινής χρονιάς που εστιάζουν στο θέμα ταξίδι-προσφυγιά-πρόσφυγας.

Προκειμένου να  ετοιμάσουμε το  πρόγραμμα της  επόμενης κινητικότητας  που θα γίνει τον Απρίλιο του 2019 και στην οποία θα συμμετέχουν 55 Γάλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί –συνοδοί , πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω επισκέψεις- ενημερωτικές συναντήσεις:

Επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το Διαχρονικό και  το Λαογραφικό μουσείο Λάρισας.

Συναντηθήκαμε με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου,  κ. Δ. Δεληγιάννη, που μας ενημέρωσε για το πώς ο Δήμος διαχειρίστηκε το προσφυγικό ζήτημα.

Επισκεφτήκαμε τη Δομή προσφύγων  του Κουτσόχερου και ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία του. Επιπλέον οι Γάλλοι συνάδελφοί μας ήταν παρόντες στην υποδοχή-έναρξη λειτουργίας των τμημάτων ΔΥΕΠ στο σχολείο μας.

Τέλος,  μας υποδέχτηκαν με πολλή  χαρά και προθυμία  στον  χώρο τους οι  μορφωτικοί-πολιτιστικοί  σύλλογοι  στα Βούναινα και τη Φιλιππούπολη, για να μάθουμε την ιστορία των προσφύγων της Καππαδοκίας και της Ανατ. Ρωμυλίας αντίστοιχα. Μας  ξενάγησαν στο μουσείο τους,  μας έκαναν επίδειξη παραδοσιακών φορεσιών, μας τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια τους, μας πρόσφεραν παραδοσιακά τους φαγητά και κεράσματα, παρουσίασαν και μας δίδαξαν κάποιους παραδοσιακούς  χορούς.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Total Page Visits: 1265 - Today Page Visits: 3